28 Temmuz 2013 Pazar

Burnunuzu Küçük Göstermenin Yolları ve Tevfik Bozdağ'dan Öneriler

Eğer burnunuzun büyük görünümünden hoşlanmıyorsanız,makyaj hileleri ile onu daha küçük gösterebilmeniz mümkün.Herkesin burnuyla ilgili kendini kötü hissettiği yanları olabilir.Çıkıntılıdır,uzundur,aşağı doğrudur vs. Fakat hepimizin muhteşem yanları, bu küçük kusurları gizleyecek durumdadır.Çünkü Tanrı herkesi eşit yaratmıştır ve mutluluk kadar güzel,sevgi duymak,sevmek ve sevilmek gibi muhteşem özelliklerimiz ile  bu küçük kusurları hep geri plana atıyoruz insanlar olarak. Ve yaptığımız belkide en iyi şey bu :)
Çok uzatmadan yazıma geçmek istiyorum.

Kontürleme İşlemi İçin Ne Yapmalı?

Burnunuzu küçük gösteren en etkili makyaj hilelerinden biri onu kontürlemektir. Kontürleme işleminde öne çıkmasını istediğiniz bölgeleri aydınlık, saklamak istediğiniz bölgeleri ise koyu tutmalısınız. Her zaman aydınlık ortaya çıkartır,koru renkler ise gizler.Bunu asla unutmamak gerekir.Burnunuzun her iki yanına kullanmış olduğunuz fondötenin bir yada iki ton koyusunu kullanarak, fırça yardımı ile boylu boyunca çizgiler çekin. Daha sonra bu çizgileri yumuşatmak için yüzük parmağınızla dağıtın. Unutmayın keskin çizgiler doğal görünümü engeller.Dilerseniz bu işlemi krem fondoten ile de yapabilirsiniz.


 Ardından daha açık tonlu bir fondöten ile burnunuzun üst kısmını vurgulayın. Yine aynı şekilde keskin çizgileri engellemek için bu iki fondötenin buluştuğu noktaları hafifçe birbirine karıştırmayı unutmayın. Kontürleme işleminde kesinlikle dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise kullandığınız fondötenler kesinlikle mat olmalıdır.Parlak fondotenler ile gölgelendırme işlemi yapamazsınız.Parlak fondotenler için benim en iyi önerebileceğim ürün Mac Mieralize Fondotendir. Bunun Nw 40 renginden itibaren( kişiye göre değişir) Gölgelendirme işlemi yapabilirsiniz. 

Umarım 2. yayınımı beğenmişsinizdir.Arkadaşlarınıza beni önermeniz ve blogumu takip etmeniz beni çok mutlu edecektir.

Unutmayın makyaj büyük bir aşk gibidir.Bu aşkı hergün yaşamanız dileğiyle sevgilerle..

Tevfik Bozdağ

4 yorum :

  1. harika faydali bir post olmus benim burnumun ust kenarlari kemikli bu yuzden bende her zaman konturleme islemini yapiyorum.Bu arada bu isleme modlaj da mi deniyor?

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş kesinlikle diğer kontürleme anlatımlarından daha açık olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Daha az once burnuma bakip kontur gerektigini dusundum cok iyi oldu bu yazin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel bir yazı olmuş ellerine sağlık :) Bol bol postlar bekliyoruz ♥

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...