29 Temmuz 2013 Pazartesi

Doğru Fondoteni Nasıl Seçeriz? Tevfik Bozdağ'dan Fondoten Seçimindeki Püf Noktaları

Öncelikle herkese içten bir merhaba,

Ten makyajındaki en önemli nokta olan fondoten çoğu zaman yanlış seçimlerden dolayı kabusumuz olur.Ben fondoten uygulamasından önce bir çok şeye dikkat ederim. Bir makyaj uygulaması öncesinde Peeling yapılmayan cilde fondoten uygulamak kadar riskli bir durum yoktur.Peeling cildi ölü hücrelerden arındırdığı için mutlaka,ölü hücreleri cildimizden arındıp uygulama yapalım.Benim önerim haftada 1-2 kez cilde peeling yapılmasıdır.Neyse konumuza dönelim :) Fondotenden önce tabiki renk seçimi en önemli etkendir.Renk seçiminde yapılan en büyük hata Bilek'de  fondoten deneyip almaktır.Bileklerimiz renk olarak bir kaç ton açık olduğu için genelde yanılabiliriz.

Bilek için en doğru yapacağınız şey belkide bir dövmedir :)


"Doğru Fondoten" rengi seçmenin en doğru bölgesi çene ile boyun birleşimidir.Bu bölge fondoten seçiminde baz alacağınız en doğru noktadır.Mutlaka o fondoteni seçtikten sonra,yüzünüzün bir bölgesine deneyin ya da bir güzellik uzmanı veya makeupartist'in denemesine izin verin.
Uygulamadan sonra doğru tonlarda bir pudra ve uygun renklerde ve herşey ile rahatça kullanabileceğinizi düşündüğünüz bir allık edinebilirsiniz.
Fondotenden sonra bir pudra kullanmak, çok da gerekli bir şey değildir.Bazı fondotenler mat sonuç verir.Fakat gün içerisinde parlamak istemiyorsanız.Talk içermeyen pudrasız bir pudra kullanabilirsiniz
(Mac Blot Powder). Böyle bir pudra ile gün içerisinde anında makyajınızı tazeleyebilirsiniz.Fondoten seçiminde dikkat etmeniz ikinci kural ise cilt tipinize uygun bir fondoten seçmektir.


Karma  ve gözenekli bir  cilde sahipseniz.Işıltılı sonuç içeren bir fondotenden uzak durun.Parlak ve ışıltılı sonuç veren bir fondoten gözenekleriniz daha da belli eder.

Yağlı bir cilde sahipseniz, yine parlak sonuç veren ve ışıltılı görüntü sunan bir fondotenden uzak durun.Mat ve duru bir sonuca ulaşmaktır amaç bunu asla unutmayın.Sonucu mat olan ve genelde pudra içeren fondotenleri tercih edebilirsiniz.Mutlaka bir pudra öneririm bu cilt tipine.

Kuru bir cilde sahipseniz,nemlendicili sonuç veren bir fondoten seçmenizi öneririm.Aynı zamanda kuru ve hassas cilde sahipseniz spf içeren güneş koruma faktörlü fondotenleri seçin.



Fondoten ten makyajının en önemli unsurudur bunu asla unutmayın.Güzel bir ten makyajı ile sadece bir kalem bir maskara ve bir ruj sizi muhteşem gösterebilir.Kapatmak için uğraşmak yerine doğal ve cildinizi aynadan görebileceğiniz bir uygulama yapın.Fondoten demek ,cilde bulamaç yapmak demek değildir.Fondoten,cildi olduğundan biraz daha pürüzsüz gösteren SÜPERKAHRAMANdir :)

En kısa sürece 4. yayınımla sizlerle olacağım.Buraya kadar okuyan ya da okumayan herkese teşekkür ederim..

Sevgilerle,
Tevfik Bozdağ

9 yorum :

  1. Şimdiye kadar hiç fondöten kullanmadım diyebilirim. Hatta hiç fondötenim olmadı. Ancak bu yazıyı zevkle okudum :) Çok faydalı ve farklı olmuş. Emeğinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Cok guzel bir yazi olmus ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. Bilgiler için teşekkürler , intagram sayesinde burda da takiptesiniz...

    YanıtlaSil
  4. harika bilgilendirici bir post daha.Fondoten kadar cildi guzel gosteren bir urun olmadigi gibi cirkin gosteren de bir urun yok bunun nedeni de yanlis secimler,bu yuzden bu yazi ile herkes kendine en uygun fondoteni cok daha kolay bir sekilde bulabilir diye dusunuyorum.Emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  5. "Kapatmak için uğraşmak yerine doğal ve cildinizi aynadan görebileceğiniz bir uygulama yapın." Bunu sevdim. :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler bilgiler icin

    YanıtlaSil
  7. Tavsiyelerin için teşekkür ederim :) Artık bembeyaz suratlar görmeyiz sayende :D

    YanıtlaSil
  8. İnstagram'da da burda da harikasınız. Sizi beğenerek takip ediyorum. Önerileriniz de bir harika... Hepsini dikkate alıp uygulayacağım... Kendimi sizin yazılarınızla eğiteceğim, bir problemim var makyaj fırçaları hakkında çok pahalı şeyler almak istemiyorum uygun markalardan. Fırçanın adları ve nerede kullanıldığı hakkında öğretici bir yazı yazarmısınız... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Sizin verdiğiniz bilgiler sayesinde istediğim ürünü buypasa.com ‘dan alabilirim artık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...