31 Temmuz 2013 Çarşamba

Eyeliner Nasıl Uygulanır? Hangi Göze Nasıl bir eyeliner uygulaması gerekir? Tevfik Bozdağ'dan Öneriler

Herkese tekrar merhaba,

Makyajdaki en önemli unsurlardan birisi göz makyajı,göz makyajının en büyük ortaya çıkarıcısı Eyelinerdır.Eyeliner uygulamak ve uygulama esnasında bunu doğru olarak uygulamak en zor şeylerden bir tanesidir.Bir çok bayan mükemmel makyaj sonuçlarına ulaşır fakat iş eyeliner uygulamasına gelince bu bir kabusa dönüşür.Eliniz titrer,başlangıç noktasını nasıl bulacağınızı bilemezsiniz,elinizi kaldırmanız mı gerekir? yok sa başlangıçtan itibaren tek bir çizgimi çekmek gerekir? Bunların hepsi bir soru işaretidir aklınızda.

Hadi hepbirlikte eyeliner'ın anlamına bakalım ;
"Eyeliner'ın sözlük anlamı,göz başlangıcından itibaren göz sonuna uygulanan ince ve hoş çizgi anlamına gelir"

Yani buradan aslında anladığımız şu ; hoş ve güzel bir uygulama baştan sona dek mükemmel olmasada mükemmele yakın olması gerekir.Peki bunun için ne yapmak gerekir.Doğru marka doğru bir fırça ve doğru bir uygulama açısı gerekir.Eyeliner aslına bakarsanız gözünüzün sihiridir.Doğru uygulandığında tam istediğiniz büyüyü yaratabilirsiniz.

Eyeliner Nedir?

Likit, toz ya da kalem olarak bulunabilen kalıcı ve etkili bir göz makyaj aracıdır.

Eyeliner Çeşitleri Nelerdir ?
Piyasada kalem, toz, likit (dipliner), krem(jel) eyeliner çeşitleri var. 

Kalem eyeliner
Piyasada çok fazla kullanılan kalem şeklindeki eyelinerlerdir.


Likit eyeliner
Likit eyeliner, içerisinde kendi fırçası bulunan minik bir şişe içerisinde bulunur. İnce uçlu olan likit eyeliner'ı düzgün ve ince çizgiler istiyorsanız tercih edin. Ayrıca alt kirpikler için de likit eyeliner daha uygundur. Derin ve gizemli bakışlar yaratır. Kirpik diplerine istenilen incelikte, kolayca uygulanabilir.


Krem (jel) eyeliner
Likit eyeliner kullanmak zor geliyorsa, krem eyeliner'ları öneririz. Krem eyelinerların hem sürümü çok kolay hem de yoğun görünümüyle kalıcılıkları fazla. Akma ve bulaşma yapmıyorlar. Kalın eyeliner çekmek ve kuyruk yapmak için ideal. Özel uçlu eyeliner fırçası ile beraber kullanmanız gerekiyor. Sıvı eyeliner sevmeyenlere, kalemin sertliğinden şikayetçi olanlara göredir.Mac 266 Fırça Tam bu eyeliner'ı uygulamak içindir.



Sürme Eyeliner

Toz halinde bulunan sürmenin göze daha kolay sürülebilmesi için içine bir damla zeytinyağı yahut bademyağı katılır. Gözler kısılarak kapatılıyormuş gibi yapılır ve tahta sürme çubuğu alt ve üst kirpik arasına sıkıştırılır. Çubuk gözlerin dış tarafına doğru gözlerin altından hafif taşırarak çekilir. Ancak bu uygulama gözleri küçük gösterir, daha belirgin gözler için sürme gözlerin altına sürülür.

Sürme Eyeliner Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

İlk öncelikle bilinmesi gereken, göz kalemleri ile sürmenin aynı şey olmadığıdır. Sürme gözü tedavi edici etkisi olan, genellikle ismit taşından elde edilen güzelleştirici bir üründür. Sürme alınırken dikkat edilmesi gereken şey gerçek ismit taşından elde edilip edilmediğidir. Kozmetik markalar tarafından sürme adı altında üretilen ve içerisindeki bakırdan ötürü gözde enfeksiyonlara sebep olabilecek ürünlerden uzak durulmalıdır. En güvenlisi ismit taşını alıp kendi sürmenizi kendiniz üretmenizdir.Fakat satın almak isterseniz de Guerlain sürme tam size göre.Kraliyet Ailesi için üretilip daha sonrasında satışa sunulan bu marka mükemmel bir sonuç yaratan makyaj ürünlerine sahiptir.

Eyeliner Nasıl Sürülür?
 
Öncelikle göz kapağınıza biraz pudra sürün ki, eyeliner'ın kalıcılığı artsın. Sonra, aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdirdiğiniz üst göz kapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin. Bu çizgi ince olsun, ilk etapta ince çizgi çekmek daha kolaydır. 
 
Kalın çizgi isterseniz, aynı çizginin üstünden taşırarak tekrar geçebilirsiniz. Eyeliner'ın kalınlığı size bağlı...
Çizgiyi göz kuyruğunda bitirin ya da istediğiniz kadar devam ettirin. Kesin bir çizgi istemiyorsanız, far yardımıyla göz kuyruğundaki çizgiyi dağıtıp dumanlı görünüm elde edebilirsiniz.


Özellikle sağdan soldan bulma resimler değilde içinde benimde uygulamam olan resimleri tercih etmeye çalıştım.




 Alt gözkapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yanyana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin. Sonra bunları far aplikatörü ile ince ince birleştirin ya da dağıtın. Düz ve ince çizgi istiyorsanız, ince uçlu bir eyeliner ile tek hamle de bunu çizin, kalınlaştırmayın.




Tevfik Bozdağ'dan Önemli İp Uçları

Eyeliner’ı göz kapaklarınızın içine uygulamayın. Göz içlerine koyu renk eyeliner çekmek gözleri olduğundan daha küçük gösterir.
 
Eyeliner’ı göz kapağının sadece yarısına ya da bir kısmına sürmeyin. Dipten uca kadar tüm hat kısmına uygulayın. Bu uygulama gözleri daha büyük gösterir.
 
Eyeliner'ı tam kirpik dibinden uygulayın. Böylece kirpikleriniz daha gür ve çekici görünür.
 
Eyeliner'ı diplerde ince, göz kuyruğuna doğru daha kalın uygulayın. Böylece göz şekliniz belirginleşir.

Yani eyeliner sizin kurtarıcınız'dır..Bunu  hiçbir zaman unutmayın.Eyelinerınızın mükemmel olması makyajınızın mükemmel olmasıdır.

Sizden yayınımla ilgili olumlu yada olumsuz hiç farketmez :) bir yorum bırakmanızı rica ediyorum.Buraya kadar okuyan yada okumayan herkese çok çok teşekkür ederim.

Sevgilerle,
Tevfik Bozdağ
 



 


 








.

33 yorum :

  1. Okuyup yorum yapmamak elde degil, o kadar detayli ve anlasilir anlatmissinki, sokaktaki eyeliner cekemeyen kizlari durdurup bunu okutasim geldi bian :)

    YanıtlaSil
  2. Tabi ki harika bilgiler her zaman oldugu gibi.Dogru soze ne denir? Su ana kadar bu yazilari okuyanlar dogru fondoteni secip,guzel bir sekilde eyelinerlarini cekip ayni zamanda da burunlarina harika bir sekilde kontur yapabilir kivama geldiler.Saniyorum makyajimiz yavas yavas sekil kazaniyor.Emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. önce jel, sonra likit favorim :)

    YanıtlaSil
  4. Sizden iyi bir ogretmen olur anlatim super

    YanıtlaSil
  5. Kalem eyeliner tercih ediyorum, verdiğimiz ip uçları ve bilgiler yabana atılacak gibi değil, teşekkür ediyorum ...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Yine guzel bir yazi... Sevdacigima katiliyorum makyajimiz olusmaya basladi ;))

    YanıtlaSil
  8. Anlatımınız çok güzel ve açıklayıcı tşkler:)

    YanıtlaSil
  9. Anlatımınız çok güzel ve açıklayıcı tşkler=)

    YanıtlaSil
  10. tebrikler bu kadar detaylı anlatılır...bakalım becerebilecekmiyim...kolay gelsin...lütfen blogu ihmal etmeyin instagramdada takipçinizim.

    YanıtlaSil
  11. Her zamanki gibi gene harika bir anlatım :) Göz makyajının olmazsa olmazıdır eyeliner ve bu kadar kolay anlatınca sen cocuk oyuncağı gibi görünüyor :D

    YanıtlaSil
  12. çok açıklayıcı bir yazı olmuş :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ne zamandır aradığım yazı teşekkür ederim Bende uzun zamandır ne far ne kalem sadece eyelenier çekmeyi seviyorum. Yalnız benim tek sorunum çok başarılı sürebiliyrum ancak gün içinde dağılıyor. Aklınıza gelebilecek her türlü eyelenier markasından aldım bu sorunu çözmek için ama yok sabit durmuyor. Bunun için bir öneriniz varmı acaba? sabitlemek için altına bir bazmı sürmek gerekiyr acaba?

    YanıtlaSil
  14. Ne zamandır aradığım yazı teşekkür ederim Bende uzun zamandır ne far ne kalem sadece eyelenier çekmeyi seviyorum. Yalnız benim tek sorunum çok başarılı sürebiliyrum ancak gün içinde dağılıyor. Aklınıza gelebilecek her türlü eyelenier markasından aldım bu sorunu çözmek için ama yok sabit durmuyor. Bunun için bir öneriniz varmı acaba? sabitlemek için altına bir bazmı sürmek gerekiyr acaba?

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,
    Bloğunuzun yeni takipçisiyim. Çok beğendim.
    Bir türlü beceremiyorum şu eyeliner çekme olayını :))))
    Bilgiler için teşekkürler...
    Bana da beklerim,
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda tekrar görüşmeyi diliyorum.
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. hala çok zorlanıyorum çekmekte ama yazın çok bilgilendirici :)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  17. Ben bayıldım bu bloga :-)
    İşi uzmanımdan öğrenmek süper oldu tabi yarın uygulanacak
    Bende Ankara'dayım düğünüm olsa makyajımı kime yaptırırım güvenemem diyordum size güvenirim belli profesyonellik akıyor yazılardan
    Tek bir önerim var yorumları gördüğünüzü hissettirin yorumcularından ki daha çok yazalım
    Takipteyim :-)

    YanıtlaSil
  18. ya ben bişi sorcam kalem eyeliner aldım sürdüm bitti mi nedir ucu çıkmıyor ACİL CEVAP

    YanıtlaSil
  19. tesekkür ederim. çok faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  20. ne kadar detaylı ve güzel bi anlatım.hemen denemeye başlıyorum

    YanıtlaSil
  21. Yarin eyeliner kullanmaya basliyacagim :)

    YanıtlaSil
  22. Gercekten guzel anlatmissiniz. Yarin kullanmaya baslicam yesil ve cekici gozlerle daha iyi anlamli ifadeler elde edeblrm diye dsnyrm :)

    YanıtlaSil
  23. kesinlikle çok başarılı, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  24. bir de hangi göze hangi eyeliner istesem :)

    YanıtlaSil
  25. Bilgisini saklamayan,egosunu yenmis insanlari cok takdir ediyorum.cok guzel bir anlatim tesekkurler

    YanıtlaSil
  26. O düz ve ince çizgiyi bir türlü yakalayamıyorum

    YanıtlaSil
  27. şimdi denemeye gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  28. Ela göz için ne renk eyeliner çarpıcı olur? Cvp verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  29. Benim gibi acemiler icin aciklayici olmus tesekkurler...

    YanıtlaSil
  30. Gunluk kullanim icin nasil yapmali ornekler beklerim teskkur

    YanıtlaSil
  31. Benim gibi acemiler icin aciklayici olmus tesekkurler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...