27 Temmuz 2013 Cumartesi

Tevfik Bozdağ'dan Size Kocaman Bir Merhaba :)

Makyaj aşkıyla yanıp tutuşan ve makyajsız olmaz diyen herkese kocamann içten bir merhaba.


Ben Tevfik Bozdağ.Size ilk yayınımda kendimden bahsetmek ve size kendimi tanıtmak isterim.Makyaj hayatıma nasıl başladım merak edenler vardır belki :) 2000 yılında,Ankara'da Boyner içindeki Polo Garage reyonunda çalışırken.Dönem dönem bilirsiniz kıyafet tadilatları olur ve ben bu tadilatları 2. kattaki terziye götürürken Kozmetik Reyonundan geçiyordum.Tek yol orasıydı çünkü :) Fakat hayatımdaki en renkli anları yaşıyordum.Çünkü kozmetik reyonunun o cazibesi ve renkli görüntüsü,makyaj uygulaması yapan Makeup Abi'leri :) gördükçe ben de makyaj uzmanı olmalıyım diyordum.Daha sonrasında sürekli ısrarlarım sonucunda ordakilerin de başını artık şişirdikten sonra. Bana bir şans vermelerini istedim.

O gün gelmişti ve ben kapılarda parfüm sıkma işine başladım,artık bir promosyon görevlisiydim. ( bu işe bu şekilde başlayabildim )Boyner,Tekin Acar,Sevil Parfümeri gibi kozmetikçilerde kapılarda parfüm tanıtımı yapıyordum.Herşeyimi bütün işimi bırakıp kendimi buna kanalize etmiştim.Bir gün Tekin Acar Kozmetik'in bir mağazasında yine bir parfüm tanıtımı yapıyordum.Hiç unutmam Givenchy Pour Homme kokusunu tanıtırken kendimden geçmiştim herkese parfüm sıkıyordum satmaya çaşlışıyordum,temizlik görevlisi,güvenlik görevlisi,mağazalarda çalışıp kapı önünden geçen kişiler,herkes benim parfümümün TISSS'ından nasibini alıyordu.Bir adam girdi içeriye gayet güzel giyinimli ve adamı görürü görmez. Merhaba efendim parfümümüz tam size göre kesinlikle sizin tarzınız ( tarzını da adamın nerden biliyorsam ) ,dedim ve parfümle yıkamaya başladım adamı.Ve adamın çok hoşuna gitti bu.Bir yandan içeriklerinden bahsediyordum,bir yandan da bunun deodorantı var,after shave 'i var,çok güzel bir koku,parfüm kişinin yansımasıdır diye" öğrendiğim herşeyi o an sunuyordum o kişiye :) Ardından adam çok beğendi parfümü ve mağazadakilerin garip bakışları ve herkesin  Beni engellemeri arasında adamı kolundan .çekerek kasaya götürmüştüm adeta.Ve adam kredi kartını çıkardı ve seni çok sevdim bravo sana dedi "Adamın Kredi kartında Tekin Acar " yazıyordu. Ben Tekin Acar'a zorla parfüm satmıştım bilmeyerek hem de kendi mağazasında :) İşte ilk satış tecrübem böyle oldu .

Daha sonrasında Christian Dior'da Tekin Acar ve Diğer kozmetik zincirlerinde parfüm uzmanı olarak çalışmaya başladım.Ardından Chanel'de çalıştım,Chanel'de makyaj eğitimi aldım. Askerden döndükten sonra ise Lancome'da Cilt bakım ve makyaj expert eğitimleri aldım.Makyaj eğitmenliği yaparak çeşitli aktivitelerde görev aldım.Sonrasında bu markalarda 7 yıl çalışarak.Mac Makyaj markasının Ankamall'deki mağazasinda MakeupArtist olarak görevime devam ettim.Mac bünyesinde çeşitli defile,dergi çekimleri,Özel makyajlar,Makyaj eğitimleri ve organizasyonlarda yer aldım;

MTV lansman Party'si
Mavi Jeans Defilesi
Atıl Kutoğlu Defilesi
All dergisi Çekimi
Massimo Dutti Woman in Black Fashion Shoot's / Raddison Blue in İstanbul
Bershka Collection Spring/Summer 2012



Yaklaşık 13 yıldır Makyajla ilgileniyorum.5 Yıldır ise Freelance olarak çalışıyorum.Çeşitli makyaj aktivitelerinde yer alıyorum.
Blogger Bazaar 2/istanbul'da
Blogger Bazaar 3 /Alaçatı 'da
Kişisel marka adım Tevfik'in Makyaj Fırçası ile yer aldım.

Sizlere tevfikinmakyajfircasi.blogspot.com' olarak makyaj,moda,yaşam ve kozmetik ile ilgili en güncel haberleri sunacağım.Aynı zamanda blogumda kısa aralıklarla hediye çekilişleri yaparak sizleri mutlu etmeye çalışacağım :)

2. yayınımda sizlerle buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın :)




15 yorum :

  1. Inanmiyorum cok etkilendim, ozellikle Tekin Acar kisminda :) azmine hayran kaldim, insallah daha da basarili olursun, hakediyorsun bence :) hosgeldin bu arada, blog alemine cok yararli olacagindan eminim :)

    YanıtlaSil
  2. Canim cok cok güzel tanitmissin kendini ve sana dedigim gibi bu isi sevdigini olaganüstü hissettirebiliyorsuin hemde yazarak !
    Sana hayatin boyunca basari diliyorum ve eminim kiyapamayacagin hic birsey yok . Cunku sen cok kabiliyetli brisin . Seviliyorsun ve severek takip edileceksin .

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun Tevfik Bey heyecanla bekliyorum tavsiyelerinizi videolarınızı :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, blogun hayırlı olsun senin adına çok sevindim :)) blogunu severek takip edeceğim, yazılarını merakla bekliyorum.. sevgiyle kal... (incifem)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogun hayırlı olsun senin adına çok sevindim :)) blogunu severek takip edecem, yazılarını merakla bekliyorum.. sevgiyle kal.. (incifem)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Bu blogun yararli olacagindan suphem yok. Aramiza hosgeldiniz diyor ve sonraki postu heyecanla bekliyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Yazıyı okudukça makyaja olan tutkunu anlamış oldum :) Aramıza hoş geldin o zaman. Yazılarını büyük bir merakla bekliyor olacağım :) Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Bir makyaj beceriksizi olarak dört gözle hergün takip edicem :) Hoşgeldiniz! İyi ki geldiniz! :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, öncelikle blogunuz hayırlı olsun. Yazıda ki Tekin Acar kısmında kahkaha attım. Yazılarınızı merakla bekliyoruz. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  10. Blogunuz hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz bencede görsel açıdan en doğrusu buydu daha çok kişiye daha çok öğrenme imkanı (: Mesleğe ilk adımınız çok etkileyici gerçekten (: sevgiler bok makyajlı günler

    YanıtlaSil
  11. Merhaba blogunuz hayırlı olsun. 2000 yılında Ankamall boynerdemi çalışıyordunuz? Ben de o yıllarda Ankamall de çalıştım:) şimdi okuyunca bi tuhaf oluyor insan. Bende o zaman bambaşka bir iş yapıyordum. Azmin zaferi olmuş sizinki... başarılarınızın devamını dilerim.
    Bende bloguma beklerim
    queenmakyaj.blogspot.com
    Sevgiler Ece...

    YanıtlaSil
  12. tebrik ederim, azminiz övgüye layık..

    YanıtlaSil
  13. Film gibi :-). Blogunuzda daha aktif olmanizi bekliyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...