11 Ağustos 2013 Pazar

Cildimizin en büyük düşmanı kirli fırçalar,Tevfik Bozdağ'dan Fırçaların Temizliği Hakkında Püf Noktaları

Merhaba , güzel bir bayram geride kaldı eğlendik,gezdik tozduk,tatil,kum,güneş,akraba ziyaretleri derkenn yine geldi çattı Pazartesi günü :)

Bende yarın mesaime başlayacağım,büyük heyecan içerisindeyim hiç sormayın :)

Çekilişler,yarışmalar felan derken blogdaki önerilerime ve yazılarıma biraz ara vermiştim..Çok güzel ve çok önemli bir konudan bahsedeceğim size.Hepimizin dostu fakat sahne arkasındaki en büyük duşmanımız fırçalar..




Peki neden bu kadar güzel bir dosttan,yardımcıdan büyük bir düşman olur? Bu düşmanı nasıl oluştururuz?

Cildimizin bir takım dengesi vardır.Karmadır,ya da yağlıdır,ya da kuru veya normal bir cilt tipine sahibizdir.Özellikle Karma ve Karmadan yağlıya dönük cilt tiplerinde gözenekler vardır.Ve bu gözenekler ;dış etkenler ,egzoz dumanları,kirli gazlar ve ağır metaller veya sigara dumanı gibi etkenlerden dolayı, yağ fazlasına neden olurlar.Gözenekler ardından iyice genişler ve cilt yüzeyinde istenmeyen görüntülere neden olurlar.
Peki bunun fırça ile ne ilgisi var diyeceksiniz ? Vallahi bende bilmiyorum yazımı zaten burada bitireceğim :)
Şaka bir yana,fırçalar işte burada düşman görüntülerini bu saydığım etkenlerle birlikte ortaya çıkarırlar.Temizlenmeyen bir fırça kadar tehlikeli bir tek şey var sa o da evdeki diğer temizlenmeyen fırçalardır :) 



Hiç düşündünüz mü kaç kez kulandınız o fırçayı yada fırçaları hiç temizlemeden?
Şimdi büyük bir soru işareti belirdi aklınızda biliyorum..

Çünkü fırçalar allık,tanelerı,pudra taneleri ve fondoten kalıntılarıyla o açık olan gözeneklerinizden içeriye gidiyor ve sivilce ya da yağ bezeciklerine sebep oluyorlar.Fırça en büyük dostumuz du hani? Evet en büyük dostumuz tamam fakat aynı zamanda en büyük tehlike ,fakat unutmayın pis bir fırça en büyük tehlikedir.


Sabah işe giderken,ya da okula giderken ya da erken çıkmanız gerektiğinde fırçalarınız pis ne yapacaksınız? Tabiki hiç bir şey işe geç kalmak mı ? Fırça temizlemek mi? Tabiki  işe geç kalmamak lazım :) 

Fırçalardaki kalıntılar,siz bilmesenizde,cildinizi mahvediyor arkadaşlar.Siz farkında olmasanızda cildinize büyük zarar veriyor.

Peki ne yapmalı ? 
Fırçalarınız hergün olmasada haftada 1 kez  yıkayarak temizlemelisiniz .Kendi şampuanınız yada size öneride bulunacağim; Dalin'in Kremli Bebe Şampuanıyla temizlemenizi öneririm munteşem temizliyor ve fırçalalarınız yumuşacık yapıyor.Ardındanda her fırçayı bir kağıt mendile sarıp kurumasını beklemenizi öneririm.Haftada bir kez bu işlemi yapın.





Peki onun dısındaki zamanlarda ne yapmalı fırçaların kuruması çok uzun sürmüyor fakat kısa da sürmüyor .O zaman da bir fırça temizleyicisiyle temizleyebilirsiniz.
Ben size Mac Brush Cleanser Fırça Temizleyicisi'ni öneririm.Çok güzel bir fırça temizleyici,belkide dünyanın en iyisi diyebilirim.İnglot.Clınıque ve bir çok markanın fırça temizleyicisini denedim .Fakat Mac Brush Cleanser bu konuda  açık ara önde.


Unutmayalım ki fırçalarımız temizlemediğimiz zaman,sivilce ya da ya bezeciklerine neden olan sonuçlarla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.


Hepinize buraya kadar sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim.Yorumlarınızı olumlu yada olumsuz şekilde merakla bekliyor olacağım.

Hepinize sevgiler.
Tevfik Bozdağ

8 yorum :

  1. haklısınız.ben o kadar çok makyaj yapmamama rağmen bir haftada oluşan kire inanamıyorum.yazılarınız çok güzel.devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Cok faydalı bir post olmuş teşekkür ederim:) ben de fırçalarımı haftada bir temizlemeye özen gösteriyorum yağlı akneli cilde sahip olduğumdan dikkat etmemeye çalışıyorum bu konuya. Faydalı postlarınızın devamını bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Mac fırça temizleyicisini suyla karıştırıp kullanan çok, bunun bir artı yanı var daha uzun süreli kullanımı oluyor ama bunun eksi yanı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksi yanı var,iyi temizlemez.) Islak mendile döküp temizleyin daha çok fırça temizlersiniz ,sevgiler.

      Sil
  5. Esprili guzel bi yazi olmus :-) haftada bir olmasada donem donem yikiyorum fircalarimi... artik daha sık yikamaliyim.sanirim :/

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel yorumlar yazdım çıkmadı bari kötü yazayım da çıksın :)) napalım yorumlarım çıkmazsa çıkmasın bende instagrama yazarım ;)) ama belirtmeliyim ki anlatımın çok güzel sen hangi bölüm okudun ya da çok mu kitap okuyorsun nasıl bu kadar güzel yazıyorsun :)) merak ettim...

    YanıtlaSil
  7. Cok cok nadir temizledigim firca ve sungerlerim icin daha dikkatli ve titiz olcam.tesekkurler (:

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...