23 Şubat 2014 Pazar

Göz Altı Kapatıcısı Neden Çizgilenme Yapar?

Göz altı kapatıcı hepimizin kurtarıcısıdır aslına bakarsanız.Sabah uyandığınızda ödemli bir göz çevresiyle aynaya baktığınızda" Aman Allahım gözlerim şişmiş dersini".Bu size tanrının biraz erken yat " deme şeklidir:) .Geç uyumak ,yorgunluk,stress,alkol vs gibi etkenler göz altlarındaki ödem birikimini artırır.Peki ne yapmak gerekir?Ya iyi bir göz kremi kullanmak yada kullanırken göz çevresini doğru makyaj teknikleriyle kapatmak gerekir.


Concealer kullanırken en çok yapılan yanlış,kapatacağım diye bir ton kapatıcıyı göz altına uygulamaktır.Çok sürerseniz çok kusur ortaya çıkarırsınız bunu asla unutmayın derim.Çizgili bir görünüm ortaya çıkar ve gün boyunca sürekli çizgi üzerine biriken concealer'ı elinizle silmek zorunda kalabilirsiniz.
PEKİ NE YAPMALI?
Concealer ı uygulamadan çok iyi nemlendirmek gerekir göz altınızı.Ve ardından uygulama sonrasında toz transparan bir pudra ile göz altına sünger yada seyrek uçlu bir fırça ile hafifçe geçin.Göreceksiniz gün içerisinde çizgilenme görünümünü en aza indireceksiniz.

Dikkat! bunu asla bir far ile yapmayın farların geneli talk ve boya mineralleri içerdiği için göz çevrenizde kırışıklığa ve kurumaya neden olur.Bir kaç makyaj uzmanı blogger bunu önermiş,aman dikkat edin derim.Bilgilerinizi deneyimli kişilerden edinin.
Sevgiyle kalın
Tevfik Bozdağ

5 yorum :

  1. Shiseido Natural Finish Cream Concealer kullanıyorum ve sanırım bugüne kadar kullandığım en iyi kapatıcı diyebilirim.
    Bir çok kapatıcı göz çevresinde kurutma yapar ve genelde çizgilere dolar ama bu üründe asla böyle bir sorun yaşamıyorum.
    Pudra ile sabitlemediğim zaman bile çizgilere dolmuyor.:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Tevfik bey...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Tevfik bey bunu ugulayacağım...

    YanıtlaSil
  4. Youngblood concealer kullanıyorum nemlendirdiğimde ve süngerle sürdüğümde hiçbir problem yok ama youngblood ın concealer fırçasıyla ya da parmağımla sürmeye çalıştığımda gözaltıma dağılmıyor, göz pınarımı çok kuru gösteriyor. oralara da mı göz kremi sürmek gerek?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...