2 Mart 2014 Pazar

Küçük Gözleri Büyük Göstermenin Yolları

Eğer gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermek istiyorsanız yapılması gerekenleri anlatıyorum.Aynı zamanda pratik bir makyaj önerisiyle de bunu tamamlamak istedim



Aşağıdaki adımları izlemenizi öneririm;

1)Bir koyu ve bir açık renk far seçin.(Beyaz-Lacivert-Beyaz-Gri-Beyaz-Haki yeşil gbi..) Göz kapağınızın tamamına açık renk farı sürün ve altına mutlala bir makyaj altı bazı yada concealer uygulayın ki kalıcılıgı artsın.


2)Eyeliner bir kadının makyaj çantasında  kesınlıkle  olması gereken bir ürün! Gözün iç köşesinden ince olarak başlayın ve göz ortasından dış köşeye doğru çizgiyi kalınlaştır. Böylece gözlerini daha büyük gösterebilirsin.Göz yapısı düşük olanlar son kısmı daha yukarı taşırıp göz altındaki kirpik şeridiyle birleşirebilirler.


3)Koyu renk farı göz çukurunun üzerine uygulayın ve dışa doğru da hafifçe dağıtın.Bunu seyrek far fırçasıyla(dağıtma fırçası)Açık ve koyu farlar arasındaki çizgi olmaması için(yumuşak geçiş için) renkleri birbiriyle iyice karıştırıp dağıtın.


4- Kirpikleri uzun gösteren bir maskara ile kirpiklerini belirginleştir.(Mascaradan önce  KALİTELİ LASTİĞİ OLAN bir kirpik kıvırma aleti( lash curler) kullanırsanız daha yoğun bir görünüm elde edersiniz


5) Son olarak da göz içine göz yapısının daha büyük görünmesi için beyaz kalem uygulamanızı öneririm.Beyaz kalem gözleri daha büyük gösterir ve belirgin hale getirir.

Umarım keyıfle okudunuz :)

Herkese Kapalı havası olan acaip kasvetli bir İzmir'den :) Sevgiler

Tevfik Bozdağ



1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...