25 Mart 2014 Salı

MİNERAL MAKYAJ NEDİR? HANGİ MARKA KALİTELİDİR?

Neden Mineral Makyaj Kullanmalısınız?

Arkadaşlar,Kadınların makyajla ilgili duyduğu en büyük rahatsızlık fondöten seçimidir. Gözenekleri tıkayan ağır fondötenler yüz yıkama isteği ve rahtsızlık hissi uyandırırlar. Mineral fondötenler öğütme sistemleri sayesinde en ince formdadırlar ve özel formülleri yüzde yokmuş hissi uyandırırlar.
Mikronize ve yüksek oranda ışığı yansıtıcı minerallerden oluşan mineral kozmetik ürünler ciltteki kırışıklık, kızarıklık ve ince çizgilerin daha az görünmesini sağlarlar.
Kayalar ve topraktaki pigmentlerden üretilen mineral kozmetik ürünler petrolyum boyalar ve farklı kimyasallardan oluşan genel kozmetik ürünlerden çok daha sağlıklıdır.
Mineral kozmetikler içeriğindeki güneş koruyucu özelliği sayesinde cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine katkıda bulunurlar.
Mineral ürünler akne, rosacea, leke problemi yaşayan kişilerde iyileştirici özelliğe sahiptir. Cilt problemlerinin iyileşmesine yardımcı olurlar.

MİNERAL MAKYAJ ÜRÜNLERİ NASIL OLUR?
Mineral makyaj ürünleri çoğunlukla toz formda olur. Toz fondötenler ise mutlaka fırça ile uygulanmalıdır.


Uygulaması Nasıl Olmalıdır?
 Bir miktar ürün kapağın içerisinde fırçaya yedirilir. Daha sonra dairesel hareketler ile cildin dışından içeriye doğru uygulanır. Asla fırçada yoğun ürün barındırılmaz, az miktarda fondöten yüze iyice yedirilmelidir.

Kullanılan fırçanın tercihen aynı markanın önerdiği fırçalar olması ürünün performansı açısından önemlidir.
Her zaman az ürün yeterli miktarda kapatıcılık sağlanabilir. Mineral ürünler yoğun olduğu için fazla miktarda kullanılması mükemmel kapatıcılık yerine olumsuz bir görüntüye yol açacaktır.
Mineraller cildin yağı ile aktive olacağı için makyaj gün içerisinde daha güzel görünür. Cilt ile bir olup doğal ve ışıltılı bir görüntü sağlar.
Mineral makyaj satın alırken içeriklerine dikkat edilmelidir. İçeriğinde kimyasal maddeler, talk, koku barındırmaması önemlidir.
Ürünü iki parmak arasında ezerek yapısını hissetmek önemlidir. Ürünün yumuşaklığı ve dokusu bu şekilde anlaşılabilir.
Mineral makyajda tek önerebileceğim marka YOUNGBLOOD markasıdır dostlarım.
Hepinize Yağmurlu kasvetli ve garip bir izmir havasından sevgiler :)
Tevfik Bozdağ

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...