12 Ekim 2014 Pazar

ORGANIC KOZMETİK NEDİR?


Doğal Organik kozmetik ürünler 


Organik kozmetiği kısaca şöyle özetleyebiliriz. İçeriğinde hiçbir şekilde zararlı kimyasal bulunmayan üretim aşamasından paketleme aşamasına kadar bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenip sertifika verilen ürünlerdir. Sertifikalı organik ürünler cildimize ve vücudumuza yapılan uzun vadeli bir yatırımdır.

Organic kozmetik ürünlerinde ORGANIC SERTIFICATE belgesi olmalıdır. Organic markayız deyip belgesi olmayan bir çok marka var piyasada. Özellikle bir kozmetik dükkanına girdiğinizde Organic olduğunu iddia eden  görevliye ORGANIC SERTİFİKASINI sorun. Ecocert bu sertifikalardan birisidir.  Ecocert Avrupa'da yaygın iken USDA sertifikası ise ABD'de yaygındır.  


Organik ürünler aşağıdaki zararlı maddeleri İÇERMEZ
 *Sentetik olarak elde edilen boyarmaddeler, parfümler
  *Sentetik çözücüler yardımıyla elde edilen doğal maddeler
  *Paraben, izotiyazolinon, formaldehid gibi sentetik koruyucular
 * Sodyumlaurilsulfat, *Sodyumlauriletersülfat, *Amonyumlauriletersülfat gibi tensidler
  *Ftalatlar
  *Bitki ve Böcek ilacı kalıntıları
  *Mineral yağlar ve parafinler
  *Genetiği değiştirilmiş içerik
  *PEG (polietilenglikol) gibi emülgatörler
  *Silikon
  *Hayvansal içerik

Bazı markalarda organik ya da organik sertifikası olmayan doğal ürünler ile sağlıklı mineraller bir arada kullanılır. Mineral makyaj markalarından bazıları buna örnek olarak verilebilir. Örneğin Jane İredale Makyaj ürünleri bu sınıfa giren makyaj markalarından birisidir. 
Bu zararlı içerikleri içermeyen bir kozmetik markasını kullanmayı kim istemez ki?
Sağlıklı içerikler Organic ürünlerden geçer.

Sevgiyle Kalın
Tevfik Bozdağ


#organic #eczane #makyaj #makeup #makeupartist #oje #nailpolish #baku #mac #russia #tagsforlikes #azerbaycan #follow #followme #instamakeup #photo #igersistanbul #instamakeup #izmir #azerbaijan #beauty #macaddict #brazil #20likes #follow4follow #instamakeup #igersizmir #igersturkey #igersankara #igersistanbul #janeiredalemakyaj

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...